۱۵ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۸

شفیع:

بانک استخوانی در مازندران وجود ندارد/ آمادگی مازندران برای عمل پیوند استخوان

بانک استخوانی در مازندران وجود ندارد/ آمادگی مازندران برای عمل پیوند استخوان

ساری - خبرگزاری مهر: فوق تخصص ارتوپدی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که متاسفانه در مازندران بانک استخوانی برای پیوند استخوان موجود نیست، افزود: استخوان مورد نیاز این گونه عملها از بانک استخوان بیمارستان امام خمینی (ره) تهران تامین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید اسماعیل شفیع پیش از ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در خصوص عمل جراحی و پیوند استخوان با بیان اینکه، درمان تومورهای استخوانی در گذشته با قطع عضو همراه بود، افزود: درمان کنونی تومورهای استخوانی به شیوه حفظ عضو، سپس برداشتن استخوان و پیوند استخوان انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه این عمل حدود 10 سال انجام می شود افزود: برای پیوند استخوان هم می توان از اعضای خود شخص باشد و هم از بانک استخوان استفاده شود.

وی تصریح کرد : این عمل کار مشترک بین بخش آنکولوژی و ارتوپدی است که داروهای لازم قبل از عمل به مریض داده، سپس تومور استخوانی برداشته و استخوان پیوند می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران افزود: درمان کامل تومورهای استخوانی در حال حاضر در بیمازستان امام (ره) صورت می گیرد و در این عمل عضو هیچ صدمه ای نمی بیند و حفظ می شود و طول درمان هم بستگی به تومور استخوانی دارد که پس از عمل، درمان جراحی تا پنج روز زمان می برد.

وی با اشاره به اینکه عمل پیوند و درمان تومورهای استخوانی در هیچ یک از کشورهای همسایه صورت نمی گیرد افزود: بیمارستان امام (ره) و مازندران آمادگی کامل برای پذیرش بیماران از کشورهای همسایه و حاشیه دریای خزر را دارد.

این فوق تخصص بیمارستان امام تاکید کرد: در بخش گردشگری سلامت این توانایی مازندران باید به سایر کشورها که به مازندران سفر می کنند معرفی شود.

وی در ادامه گفت: در حال آماده سازی مقدمات برای تشکیل بانک استخوان برای مازندران هستیم تا در بیمارستان امام این بخش ایجاد و مشکل تامین استخوان نیز برطرف شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه مازندران توانایی مرکز درمانی امام خمینی ساری را بسیار بالا برشمرد و افزود: در این مرکز دانش جراحی ،شیمی درمانی و مرکز رادیو تراپی بسیار قوی وجود دارد که مجموع این 3 دانش در کنار هم عمل جراحی موفقیت آمیزی را به همراه دارد.

وی از وجود یک مرکز رادیوتراپی قوی با یک دستگاه شتاب دهنده خطی در این مرکز خبر داد و تامید کرد: از جدیدترین دستگاه رادیوتراپی استفاده شده است و در این بخش روزانه 60 بیمار رادیوتراپی می شوند که به علت کمبود مرکز رادیوتراپی در استان نوبت دهی ها 60 روزه است، یعنی یک بیمار 60 روز در نوبت باقی می ماند.

وی با اشاره به اینکه دستگاه مورد نیاز این بخش با کمک دانشگاه علوم پزشکی مازندران وارد شده است افزود: ساختمان بخش رادیوتراپی توسط شخص دکتر شفیع ساخت و تجهیز شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که به ازائ هر یک میلیون نفر نیاز به یک مرکز رادیو تراپی هست افزود :با توجه به حجم مراجعات و جمعیت استان در مازندران به سه مرکز رادیوتراپی نیاز دارد.

 

کد خبر 2326163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha